Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το 2ο Πανρωσικό Διεθνοτικό Φεστιβάλ Νεολαίας «Φάρος της Κριμαίας» θα λάβει χώρα στις ακτές της Ταυρίδας από τις 29 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου



Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, το οποίο θα λάβει χώρα υπό την αιγίδα του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου για θέματα Εθνοτήτων, του Επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, με την υποστήριξη της Ομάδας Συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τη Βουλή των Ελλήνων, θα πραγματοποιηθούν στη Σεβαστούπολη και τη Γιάλτα.

Στόχος του Φεστιβάλ «Φάρος της Κριμαίας 2.0» είναι η δημιουργία μίας πλατφόρμας πολιτισμού για την ενοποίηση της νεολαίας, την ενίσχυση των διαθρησκευτικών και εθνοτικών σχέσεων μεταξύ τους.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, με την υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιβάν Σαββίδη».



Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος περισσότερα από 300 άτομα, εκπρόσωποι νεολαίας των κοινοτήτων της Ρωσίας: Περιφέρεια του Κρασνοντάρ (Κρασνοντάρ, Κριμσκ, Γκελεντζίκ, Νοβοροσίσκ, Ανάπα), Μόσχα, Δημοκρατία της Κριμαίας, Δημοκρατία των Σαχά-Γιακουτία, Ροστόφ στον Ντον, Αγία Πετρούπολη, Περιφέρεια της Σταυρούπολης (Σταυρούπολη, Εσεντουκί, Μινεράλνιγιε Βόντι, Ζελεζνοβόντσκ), Περιφέρεια του Τομσκ.

Προβλέπεται η παρουσία των εξής επίτιμων καλεσμένων: Ο Επικεφαλής της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σ.Β. Αξιόνοφ, ο Πρόεδρος του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας Β.Α. Κονσταντίνοφ, ο Κυβερνήτης της Σεβαστούπολης Ντ.Β. Οφσιάννικοφ, ο Επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου για θέματα Εθνοτήτων Ι.Β. Μπαρίνοφ, η Επικεφαλής της Ομάδας Συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με τη Βουλή των Ελλήνων Ο.Φ. Κοβιτίδη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Ιβάν Σαββίδης
Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

- Σεβαστούπολη: Πατριωτική δράση νεολαίας στο Μνημείο της Ελληνικής Λεγεώνας του Αυτοκράτορα Νικόλαου Α΄, δράση «Η σημαία του κράτους μου», συνάντηση με την εισήγηση επισήμων, ξενάγηση στο Μουσείο «Πανόραμα της Άμυνας της Σεβαστούπολης», επίσκεψη στο ιστορικό-αρχαιολογικό υπαίθριο μουσείο «Ταυρική Χερσόνησος», φλας-μομπ στην περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου, αφιερωμένου στην 1030ή επέτειο της Βάπτισης των Ρως.

- Γιάλτα: συνάντηση της νεολαίας με επίσημα πρόσωπα (συζήτηση σε πάνελ), καθώς και διεθνοτικό φεστιβάλ νεολαίας στις ακτές της Γιάλτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου